1. Home
  2. Uvjeti kupovine

Važne pravne informacije i uvjeti korištenja

Sensus grupa d.o.o., Samoborska cesta 100b, Zagreb – kupnja u Internet trgovini www.bike.hr

 UVJETI KUPNJE

 Ovi uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama. Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je Sensus grupa d.o.o., Zagreb, Samoborska cesta 100b, OIB: 12426897618, a Kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju. Sve cijene su izražene u kunama i uključuju PDV.

 

NARUČIVANJE

 Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Roba se naručuje elektronskim obrascem ili telefonskim putem. Ukoliko prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene artikle, isporučit će one koje može, a o roku isporuke ostatka će pismenim putem obavijestiti Kupca. Kupac može prihvatiti ili otkazati isporuku preostalih artikala. Ukoliko kupac nema e-mail adresu, bit će obaviješten telefonskim putem.

 

PLAĆANJE

 Naručene artikle s troškovima dostave Kupac će Prodavatelju platiti općom uplatnicom, pouzećem pri primitku paketa ili kreditnom karticom, na osnovi Kupčeve narudžbe.

 

 IZJAVA O SIGURNOSTI U SLUČAJU PLAĆANJA KREDITNIM KARTICAMA

WSPAY primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. Sigurnosni protokol osigurava da se razmjena podataka između WSPAY sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

 

POTVRDA NARUDŽBE 

Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti e-mailom nakon obavljene kupnje koja sadrži sve zakonom propisane detalje.

 

OTPREMA 

Otprema robe vrši se ekspresnom dostavom unutar 5 radnih dana. Ukoliko su proizvodi odmah na raspolaganju isporuka će biti izvršena odmah po primitku narudžbe.

Korisnik će o načinu otpreme biti obaviješten u trenutku naručivanja robe (elektronskim ili telefonskim putem ovisno o načinu kupnje za kojega se kupac odluči).

Ukoliko roba nije na raspolaganju, Prodavatelj će kupca obavijestiti (pismenim putem ili telefonski) o mogućem roku isporuke. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke ili otkazati narudžbu. Odluči li se Kupac na otkazivanje narudžbe, prodavatelj će mu vratiti novac najkasnije u roku od 30 dana od kada je nastupilo zakašnjenje, uvećano za zatezne kamate.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako Kupac nakon 20 dana od predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od Prodavatelja, odnosno od dostavne službe, mora obavijestiti Prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska. Ukoliko Kupac ne podigne pošiljku s pošte u roku od 5 radnih dana, pošiljka se vraća Prodavatelju.

 

TROŠAK DOSTAVE

Dostava je besplatna za sve narudžbe čiji je iznos veći od 500 kn. Ukoliko je narudžba manjeg iznosa od 500 kn, kupac plaća trošak dostave u iznosu 25 kn. Dostavu vrši Overseas Express.

 

POVRAT / REKLAMACIJE

Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu Sensus grupe za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i Sensus grupe, a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem bike.hr web shopa uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: tiskanih promidžbenih poruka s narudžbenicom, telefona s ljudskim posredovanjem i bez njega te Interneta.
Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu Sensus grupe na jedan od sljedećih načina:

  • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik bike.hr web shopa,

  • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao gost korisnik bike.hr web shopa,
  • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe putem 01/3732 171 telefonske linije.

a) U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa, korisnik je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku te dostaviti valjanu e-mail adresu. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

b) Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama. Korisnik je obvezan čuvati podatke o svojoj sigurnosnoj zaporci i korisničkom računu. Nije dozvoljena uporaba tuđe registracije ili korisničkog računa.

c) Za kršenje odredbi Uvjeta iz ovog poglavlja, Sensus grupa zadržava pravo, prema slobodnoj ocjeni, ugasiti registraciju ili korisnički račun korisnika, bez obveze naknade korisniku bilo kakvog troška ili štete.

d) Registracijom (koja uključuje plaćanje usluge) smatra se da je sklopljen Ugovor između Sensus grupe i korisnika kao kupca.

e) Ugovor stupa na snagu po izvršenoj registraciji korisnika, odnosno od dana kada korisnik prihvati ponudu za sklapanje takvog Ugovora.

f) Povodom sklapanja Ugovora, korisniku će biti dostavljeni: potvrda o sklopljenom Ugovoru, odnosno predugovorna obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014), ovi Uvjeti te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za jednostrani raskid Ugovora iz članka 61. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača.

g) Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:

  • ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena,
  • ako je predmet Ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave,
  • ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Sensus grupu o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (na Sensus grupa d.o.o., Samoborska cesta 100 B, 10090 Zagreb) ili elektroničkom poštom na info@bike.hr, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a može koristiti i navedeni pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora.

Također, Obrazac za jednostrani raskid Ugovora koji se nalazi na http://www.bike.hr/uvjeti-kupovine/ korisnik može elektronički ispuniti i poslati u kojem će mu slučaju Sensus grupa bez odgađanja dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu Ugovora elektroničkom poštom.Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat sredstava koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Sensus grupa zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Sensus grupa može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Sensus grupa d.o.o., Samoborska cesta 100 B, 10090 Zagreb, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Sensus grupi uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Sensus grupa snosi izravne troškove povrata robe. Korisnik se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj telefona 01/3732 171 ili se javi na info@bike.hr kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.

Korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. U slučaju oštećenja originalne ambalaže iznos povrata bit će umanjen za postotak sukladan vrijednosti robe. U tom slučaju bit će te obaviješteni.Ako je na zahtjev korisnika izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid Ugovora, korisnik je dužan platiti Sensus grupi iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno do trenutka kada je korisnik obavijestio Sensus grupu o jednostranom raskidu Ugovora.

Ugovor o jednostranom raskidu dostupan je ovdje (PDF).

 

KAKO SIGURNO KUPOVATI NA INTERNETU

Poštovani posjetitelji, odvojite nekoliko trenutaka i pročitajte upute o kupnji na Bike.hr internet trgovini.

Kad uđete na naslovnu stranicu Bike.hr internet trgovine, vidjet ćete jasne, pregledne linkove i opcije koje će vam pomoći prilikom kupnje. Kad se odlučite na kupnju, potrebno je otići na pregled košarice gdje odabirete način plaćanja. Nakon odabranog načina plaćanja ostavljate nam samo najbitnije podatke koji su nam potrebni za obradu narudžbe te isporuku iste.

Kupnju ostvarujete tako što kod odabranog proizvoda kliknete na " Dodaj u košaricu " – time se taj proizvod prebacuje u vašu košaricu. Želite li vidjeti što sve imate u košarici, jednostavno kliknete na nju u zaglavlju svake stranice.

Plaćanje se može vršiti na nekoliko načina: općom uplatnicom u banci odnosno internet bankarstvom ili internet bankarstvom, pouzećem ili kreditnim karticama. Ukoliko plaćate općom uplatnicom ili internet bankarstvom pod poziv na broj potrebno je prepisati poziv na broj koji ste dobili u e-mailu sa svim podacima o narudžbi te u svrhu plaćanja vaše prezime. Od izvršenja narudžbe imati ćete 10 radnih dana da ponudu platite jer će se nakon 10 dana neplaćene narudžbe brisati.

Imate li kakvih pitanja, molimo Vas javite nam se na e-mail: info@bike.hr

 

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Sensus grupa d.o.o. smatra vašu privatnost svojim prioritetom. Pročitajte sljedeće napomene i saznajte više o našoj politici zaštite privatnosti korisnika. Kao posjetitelj Bike.hr internet trgovine prihvaćate postupke i mjere zaštite privatnosti navedene u ovoj Zaštiti privatnosti. Bike.hr internet trgovina vlasništvo je tvrtke Sensus grupa d.o.o. koja je odgovorna za sigurnost kupnje preko interneta i zaštite vaše privatnosti.

 

OSOBNI PODACI

Zaštita privatnosti opisuje kako Sensus grupa d.o.o. postupa s vašim osobnim podacima koje zaprimi tijekom korištenja internet trgovine. Pod osobnim podacima smatraju se vaši identifikacijski podaci: ime i prezime, e-mail adresa, kućna adresa i broj telefona, odnosno podaci koji inače nisu javno dostupni, a za koje Sensus grupa d.o.o. sazna tijekom vašeg korištenja Bike.hr internet trgovine. Sensus grupa d.o.o. se obvezuje da će vaše osobne podatke koristiti samo u identifikacijske svrhe pri korištenju Bike.hr internet trgovine, kako bi vam omogućila korištenje svih opcija koje one pružaju. Sensus grupa d.o.o. će vaše osobne podatke čuvati u tajnosti, te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez vaše prethodne suglasnosti.

 

ELEKTRONSKA KOMUNIKACIJA

Posjećivanjem stranica bike.hr internet trgovine komunicirate elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

 

IZMJENE NAPOMENA O PRIVATNOSTI

Sensus grupa d.o.o. zadržava pravo mijenjati i ažurirati ovu Zaštitu privatnosti. Svaka izmjena ove Zaštite privatnosti bit će objavljena na stranicama Bike.hr internet trgovine.

  

COOKIES (KOLAČIĆI)

Bike.hr stranica radi boljeg korisničkog iskustva na internetskoj stranici na vaše računalo sprema male tekstualne datoteke, tzv. kolačiće ("cookies"). Ova je praksa prisutna kod većine internetskih stranica u svijetu, a prema direktivi Europske unije iz svibnja 2011. godine, obvezni smo prije pohranjivanja kolačića zatražiti Vaš pristanak. Korištenjem ove internetske stranice pristajete na uporabu kolačića, a njihovim blokiranje i dalje možete pregledavati naše stranice, no određene mogućnosti bit će vam ograničene.

1. Što je cookie (kolačić)?

Kolačić je mala datoteka koju na Vaše računalo sprema internetska stranica koju posjetite. Kolačić obavještava internetsku stranicu da se "stari" korisnik ponovno priključio pamteći njegove postavke. Kolačići bilježe Vaše preferencije i postavke, unosi ih u internetske obrasce i informacije za prijavljene korisnike. Kolačići mogu spremati širok pojas informacija, ali ta informacija ili informacije mogu biti spremljene jedino ako korisnik to omogući - internetske stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im korisnik nije dao i ne mogu pristupiti drugim datotekama na računalu korisnika. Kolačići ne sadržavaju nikakve osobne podatke odnosno informacije koje bi vas mogle identificirati. Korisnik samostalno može promijeniti svoje postavke internet preglednika te time sam birati hoće li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, hoće li spremljene kolačiće automatski pobrisati pri zatvaranju internet preglednika i sl.

2. Kako onemogućiti "cookieje" (kolačiće)?

Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje istih na Vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internet pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite internetski preglednik koji koristite.

• Chrome 
• Firefox 
• Internet Explorer 9 
• Internet Explorer 7 i 8 
• Opera (stranica na engleskom jeziku)
• Safari (stranica na engleskom)

 

Blokiranjem kolačića određene funkcionalnosti Vam neće biti na raspolaganju na našim internetskim stranicama.

3. Što su "persistent cookies" (stalni kolačići)?

Stalni ili spremljeni kolačići sačuvani su na disku (Vašem računalu) te tamo ostaju i nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih pohranjuju se podaci kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu.

4. Što su "session cookies" (privremeni kolačići)?

Privremeni kolačići se privremeno pohranjuju na disku te se brišu nakon zatvaranja internet preglednika. Pomoću njih internetske stranice pohranjuju privremene podatke kao što su stavke u košarici za kupnju.

5. Što su "local cookies/first party cookies" (kolačići od prve strane)?

"First party cookies" (kolačići od prve strane) dolaze s web-mjesta koje korisnik pregledava i mogu biti trajni ili privremeni. Web-mjesta te kolačiće upotrebljavaju za spremanje informacija koje će ponovo upotrebljavati kada korisnik sljedeći put posjeti to mjesto.

6. Što su "third party cookies" (kolačići treće strane)?

"Third party cookies" potječu od drugih, partnerskih web-mjesta koja gledate. Treće strane mogu na taj način prikupljati podatke o korisnicima različnih web-mjesta i upotrebljavati ih u marketinške i analitičke svrhe.

7. Koristi li bike.hr "cookieje" (kolačiće)?

Da, s primarnim ciljem kako bi Vam naše internetske stranice omogućile bolje korisničko iskustvo.

8. Kakve "cookieje" (kolačiće) koristi bike.hr i zašto?

"Session cookies" - to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internetski preglednik. Mi koristimo "session cookies" kako bi unaprijedili korisničko iskustvo za vrijeme posjete. "Persistent cookies" (trajni kolačići) - ti obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumijeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati internetsku stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna - ne vidimo individualne podatke korisnika.

9. Ima li na internetskoj stranici "third party cookies" (kolačića treće strane)?

Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove internetske stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:

• Društvene mreže

Korisnici mogu dijeliti sadržaje na društevnim mrežama što korisniku postavlja kolačiće.

• Mjerenje posjećenosti

Bike.hr koristi  servis Google Analytics servis za mjerenje posjećenosti. Ako želite onemogućiti da vam navedeni servisi sprema kolačiće, možete zabraniti na sljedećem linku:

Google Analytics - https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

• Oglašavanje

Sve oglasne pozicije dostavljamo preko OPENx sustava za oglašavanje. Više na sljedećem linku: http://www.openx.com/about/privacy-policy

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim linkovima:

http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/

Sve promjene politike zaštite privatnosti na stranici bike.hr biti će pravodobno objavljene na ovoj web stranici ili će vam na drugi prikladan način biti učinjene dostupnima.

 

ONLINE RJEŠAVANJE SPOROVA

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje na linku.

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku. Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

 

NAČIN PODNOŠENJA PRIGOVORA

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača obavještavamo kupce da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu: Sensus grupa d.o.o., Samoborska cesta 100B, 10090 Zagreb ili na e-mail adresu: info@bike.hr . Odgovor na Vaš prigovor dati ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

 

PITANJA I SUGESTIJE

Imate li kakvih pitanja ili prijedloga o ovoj izjavi o privatnosti, molimo kontaktirajte nas na:
e-mail: info@bike.hr
telefon: 01/ 3732 171